Često postavljana pitanja (FAQ)

FAQs

1. Što uzrokuje suhu kožu i natiske?

Naša stopala nas vode kroz život dan za danom. Međutim, često im posvećujemo premalo pažnje. Debela koža na našim tabanima brzo postaje suha, gruba i sklona ozljedama zbog pritiska, nošenja teškog tereta ili preuskih cipela. Zbog pritiska i trenja stvara se višak novih stanica i kože će ubrzo postaje tvrda i poprima neuglednu žućkastu boju.  

2. Koje su posljedice suhe kože i natisaka?

Ako se natisci ne uklone, osjetljiva koža stopala može se oštetiti i postati podložna bakterijskoj infekciji. Posljedica toga može biti pojava upala i gljivičnih infekcija. Suhu, ljuskavu kožu i natiske biste zbog toga trebali redovito uklanjati.

3. Po čemu je nova Scholl Velvet Smooth™ baterijska rašpica s dijamantnim kristalima posebna?

Velvet Smooth baterijska rašpica ima odvojivi valjak i ergonomskog je oblika za lako uklanjanje viška kože čak i na nedostupnim mjestima. Valjak uređaja sadrži mikrogranulirane čestice koje nježno i jednostavno uklanjaju natiske bez oštećivanja slojeva kože. 

4. Koja je prednost Velvet Smooth™ baterijske rašpice u odnosu na ručno uklanjanje natisaka?

Uklanjanje natisaka s novom Scholl Velvet Smooth baterijskom rašpicom s dijamantnim kristalima je brzo i jednostavno. Osim toga, zahtijeva manje snage no što je potrebno kod uobičajenog ručnog uklanjanja.

5. Što se promijenilo s Scholl Velvet Smooth™ baterijskom rašpicom?

Valjci nove Velvet Smooth baterijske rašpice sada su ispunjeni sitnim dijamantnim kristalima koje omogućuju bolje i učinkovitije uklanjanje natisaka. Izbor zamjenskih glava valjka sada je veći i sada postoje razne glave valjka za zamjenu pa možete koristiti valjke različite grubosti ovisno o debljini natiska.

6. Mogu li koristiti Velvet Smooth™ rašpicu za žuljevitu kožu na rukama?

Da, Scholl baterijsku rašpicu možete koristiti za omekšavanje žuljevite kože na unutarnjoj površini ruku (dlanovima).

7. Kako djeluje Scholl Velvet Smooth™ baterijska rašpica s dijamantnim kristalima?

Mikrogranule na valjku Scholl Velvet Smooth rašpice osiguravaju nježno i jednostavno uklanjanje natisaka bez oštećivanja donjih slojeva kože. Novi, zamjenski valjci imaju granule različitih dimenzija da bi učinkovito i nježno uklonili natiske različitih debljina.

8. Što se postiže dijamantnim kristalima na zamjenskim valjcima?

Dijamantni kristali već se dugo koriste u kozmetičkim tretmanima i poznati su po svojim abrazivnim osobinama. Osim toga, dijamanti su jedan od najtvrđih poznatih materijala na svijetu. Kao sastojak novih zamjenskih glava valjka Velvet smooth, oni dodatno poboljšavaju ne samo učinkovitost Velvet Smooth rašpice, nego također osiguravaju bolje i učinkovitije uklanjanje natisaka.

9. Trebam li imati iskustva u uklanjanju natisaka?

Ne, jednostavna primjena i zaštitni mehanizam dozvoljava i početnicima nježno i temeljito uklanjanje natisaka.

10. Postoji li opasnost od ozljede tijekom uklanjanja natisaka pomoću Velvet Smooth™ rašpice?

Ne, jednostavna primjena i zaštitni mehanizam koji zaustavlja glavu kod prejakog pristiska omogućuje nježno, sigurno i temeljito uklanjanje natisaka za početnike. Bez obzira na to, Velvet Smooth rašpica se ne smije upotrebljavati na ozlijeđenoj, ranjenoj ili iritiranoj koži. Ako dođe do iritacija ili negativne reakcije, tretman se mora odmah prekinuti.

11. Koliko često smijem koristiti Scholl Velvet Smooth™ rašpicu i koliko često moram ponavljati tretman?

Scholl Velvet Smooth rašpicu možete koristiti koliko god želite, sve dok vaša stopala ne postanu meka i slobodna od viška žuljevite kože i natisaka. Trajanje tretmana ovisi o opterećenju vaših stopala i udobnosti cipela.

12. Zašto postoje tri različite vrste glava valjaka? Kada da koristim koju vrstu glave?

Postoje tri različite vrste valjka: vrlo grub (ekstra grub), grub i nježan. Ovisno o debljini žuljevite kože i natisaka, vrlo grubi i grubi valjak se preporučaju za jednostavnije uklanjanje većih nakupina žuljevite kože. Vrlo grubi valjak odličan je za uklanjanje debele i tvrdoglave žuljevite kože, dok je hrubi valjak pogodan za nježnije, ali učinkovito uklanjanje viška žuljevite kože. Mješovito pakiranje koje sadrži vrlo grubi i nježan valjak kombinira dvije različite dimenzije zrnaca. Vrlo grubi valjak je pogodan za uklanjanje debele i tvrdoglave žuljevite kože, a nježni valjak odlično zaglađuje i upotpunjuje krajnji rezultat.

13. Trebam li namočiti stopala prije tretmana i koja je najbolja priprema za uklanjanje žuljevite kože?

Ne, noge ne treba namakati u kupki prije primjene Scholl Velvet Smooth baterijske rašpice. Ako je žuljevita koža meka i nabubrena zbog kupke, može se dogoditi da se natisci ne mogu u potpunosti ukloniti. Najlakše uklanjanje natisaka moguće je postići na suhoj koži. Nije potrebna posebna priprema stopala.

14. Kada koristim svoju novu Velvet Smooth™ rašpicu, aparat se stalno zaustavlja. Što da učinim?

Ako primjenjujete preveliki pritisak prilikom primjene, aparat se automatski gasi. Ovo ugrađeno automatsko zaustavljanje štiti vašu kožu i sprečava da odjednom uklonite preveliki dio natiska. Pokušajte primijeniti manje pritiska uz ujednačene pokrete preko dijela kože s natiscima.

15. Imam jako debelu, žuljevitu kožu i tretman Velvet Smooth™ rašpicom zahtijeva mnogo vremena. Što mogu učiniti?

Scholl Velvet Smooth asortiman ima odgovarajuću zamjensku glavu valjka za svaku vrstu žuljevite kože. Glava valjka s vrlo grubim zrncima ispunjena je dijamantnim kristalima i posebno je osmišljena za nježno i pouzdano uklanjanje debele žuljevite kože. Prijašnje glave valjka imale su samo jednu dimenziju zrnaca. Novi asortiman različitih dimenzija zrnaca omogućuje vam da uklonite i debelu žuljevitu kožu. 

16. Već posjedujem Velvet Smooth™ uređaj. Mogu li koristiti nove glave valjka s dijamantnim kristalima na svome uređaju?

Naravno, možete koristiti nove Velvet Smooth zamjenske valjke s dijamantnim kristalima i različitim dimenzijama zrnaca na svojem postojećem modelu Velvet Smooth baterijske rašpice. 

17. Kada je najbolje vrijeme za uklanjanje natisaka (žuljevite kože)?

Jak pritisak ili pogrešna obuća utječu na pojačani pritisak što uzrokuje formiranje natisaka na vašoj koži. Zbog toga preporučujemo cjelogodišnju brigu i redovno uklanjanje natisaka.

18. Kako se primjenjuje Velvet Smooth™ baterijska rašpica?

Nježno pomičite uređaj oko žuljevitih dijelova kože da ih uklonite. Primijenite blagi ili srednji pritisak. Izbjegavajte primjenu na ispucaloj, ozlijeđenoj ili krvavoj koži.

19. Kako moram ispravno držati Velvet Smooth™ baterijsku rašpicu u ruci za uklanjanje natisaka?

Uhvatite baterijsku rašpicu jednom rukom za držač i nježno ga pomičite oko natiska. 

20. Moram zamijeniti glavu valjka nakon brojnih primjena. Kako mogu znati kada glava valjka mora biti zamijenjena?

Valjci se moraju zamijeniti svaki put kada se istroše (izližu). To ovisi o jačini kao i o trajanju tretmana. Istrošeni valjak neće više uklanjati natiske u potpunosti s obzirom da abrazivna zrnca više nisu prisutna. U pravilu, valjak će se činiti lakšim a zrnca će izgledati izlizana. Nabavite zamjenski valjak po potrebi.

21. Kako da pospremim glavu valjka koju sam već koristila?

Ako zamjenjujete glave valjka različitih dimenzija zrnaca, pohranite glavu valjka koju ste već koristili (ako nije još istrošena) u malu plastičnu vrećicu. Možete, naravno, spremiti glave valjka i na njihovo uobičajeno mjesto.

22. Kako da bacim stare glave valjka?

Možete baciti stare glave valjka zajedno s ostatkom otpada. Nema posebnih zahtjeva za odlaganje starih glava valjaka.

23. Moram li čistiti rašpicu nakon primjene?

Da biste očistili glavu valjka, izvadite je iz uređaja i isperite u tekućoj vodi. Uređaj očistite vlažnom krpom. Osušite uređaj i glavu valjka čistom i suhom krpom i vratite glavu valjka ponovno na uređaj.

24. Čemu posebna njega stopala nakon uporabe Scholl Velvet Smooth™ baterijske rašpice?

Posebna njega nakon uklanjanja viška žuljevite kože i natisaka može produžiti rezultat željenih svilenkasto mekih stopala. Da biste optimalno brinuli o svojim stopalima, preporučuje se da ih očistite nakon tretmana žuljevite kože u ugodnoj Scholl Velvet Smooth™ kupki. To će ukloniti zaostale ljuskice kože i nahraniti vašu kožu visoko vrijednim sastojcima. Da biste postigli optimalne rezultate, preporučujemo da nakon kupke namažete svoja stopala Scholl Velvet Smooth™ intenzivnim serumom. Serum za stopala će dati vašoj koži intenzivnu vlažnost zahvaljujući Pentavitinu™, ekstraktu zelenog kavijara i hijaluronskoj kiselini.

25. Zašto moja stopala zahtjevaju posebnu pažnju i posebnu kremu za njegu stopala?

Stopala nas nose kroz život dan za danom. Ali, vrlo često im pružamo premalo pažnje. Postoji velika razlika između kože na našim rukama i nogama zbog strukture kože. Koža naših dlanova i stopala je oko deset puta deblja od preostale kože našeg tijela i zato zahtijeva posebnu njegu. 

26. Koje prednosti nude Scholl Velvet Smooth™ proizvodi za njegu stopala?

Uz veliki broj visokovrijednih sastojaka, Scholl Velvet Smooth proizvodi za njegu stopala nude profesionalnu njegu stopala kod kuće, u skladu s vašim individualnim potrebama.

27. Što čini Scholl Velvet Smooth proizvode za njegu kože tako posebnima?

Proizvodi za njegu stopala Scholl Velvet Smooth sadrže posebne sastojke koji do sada nisu bili korišteni u njezi stopala kao što su ekstrakt zelenog kavijara, vitamine A i E, omega-6 masne kiseline, hijaluronsku kiselinu i bademovo ulje koji su dobro poznati u drugim vrhunskim proizvodima za njegu kože.

28. Moram li istovremeno koristiti sve proizvode da bih postigla optimalne rezultate ili je dovoljno da koristim, na primjer, intenzivni serum?

Pojedini proizvodi mogu se individualno kombinirati za primjenu njegu stopala koja je u potpunosti prilagođena svakom pojedincu. Dnevno ili vikendom, Scholl Velvet Smooth proizvodi za njegu stopala nude ponešto za svakoga, počevši s ekspresnom rutinom (brzim programom - baterijska rašpica + intenzivni serum) za one koji su u žurbi do cjelovitog programa njege stopala. Više detaljnijih informacija na: www.scholl.com.hr