Tretman ribicamaTretmanom ribicama uklanjaju se mrtve stanice kože stopala uz pomoć ribica u posebnim akvarijima. Možda zvuči neobično, ali vrijedi isprobati.

 

 

Jeste li čuli za to?

Ta je metoda godinama bila raširena u Turskoj i na Bliskom istoku, a tek je nedavno postala popularna u Europi. Izvodi se tako da noge namačete u bazenu s ribicama 20-30 minuta; za to vrijeme ribice će pojesti zanoktice, kurje oči i natiske, te ukloniti suhu kožu.

 

Koja je to vrsta ribe?

„Ribice doktori“ nadimak je ribice Garra rufa, izvorno iz regije Kangal u središnjoj Turskoj. Te ribice nemaju zube već ustima nalik sisaljkama jedu alge ili, u našem slučaju, kožu stopala.

 

Je li neugodno?

Ne, to je prirodni piling, a ujedno i mikro-masaža! Isprva vas može škakljati, ali kada se naviknete, osjećaj je prilično ugodan.

Je li sigurno?

Rizik od infekcije je nizak ako su higijenski standardi salona dobri. Preporučujemo da odlazite samo u salone s valjanim dozvolama. Osobe s porezotinama, infekcijama, žuljevima i bradavicama na rukama i stopalima ili simptomima dijabetskog stopala taj tretman trebaju izbjegavati .